Photobucket 

Starberryjen arki oli leppoisaa huolimatta kahdesta uudesta poikavauvasta. Thea ja Tilda olivat rauhoittuneet sitten vauva-iän, eivätkä Joa ja Jonas olleet lainkaan niin itkuisia vauvoja, kuin tytöt olivat olleet. Sagalla ja Aatolla oli pitkästä aikaa mahdollisuus samaan aikaan rentoutua ja oleskella perheen kanssa, kunhan isovanhemmat jäivät huolehtimaan kaikkein pienimmistä.  

 

Photobucket 

Vain muutaman päivän päästä Saga sai kutsua ystävät ja sukulaiset koolle juhlistamaan lasten syntymäpäiviä. Kaikki neljä täyttivät vuosia samaan aikaan, joten juhlapaikalla riitti tungosta. Starberryt olivat päättäneet viettää juhlat Twinbrookin uimarannalla, koska sää oli ollut erityisen lämmin viikon aikana.

 

Photobucket 

Oli ollut mukava päästä juttelemaan pitkästä aikaa kaikille tutuille, mutta vielä mukavampaa oli syödä juhlaruoan tähteitä vieraiden lähdettyä. Alienor ihmetteli voileipiä syödessään, missä välissä hänen kaikki ystävänsä olivat muuttuneet harmaiksi ja ruttuisiksi... Aika kului ihmeellisen nopeasti, vaikka se olisi saanut hieman jarrutella, jotta Alienor ehtisi vielä nähdä lastenlastensa valmistuvan koulusta ja ehkä jopa menevän naimisiin kauniissa valkeissa mekoissa ja siisteissä puvuissa. 

 

Photobucket 

Vanhukset lähtivät pian kotiin lasten kanssa, he kaikki kun väsyivät niin helposti. Saga ja Aatto halusivat taas ottaa illasta kaiken irti. He olivat houkutelleet ystäviäänkin jäämään vielä hetkeksi tanssimaan tähtitaivaan alle, mutta kovin monilla odotti kotona lapsenvahti kotiin pääsyä tai aikainen herätys töihin. Sagalla ja Aatolla taas olisi koko yö aikaa nauttia toistensa seurasta, kiitos Alienorin ja Oliverin, jotka olivat luvanneet laittaa lapset nukkumaan.

 

Photobucket

Edellisillan valvomisesta huolimatta Saga oli noussut aamulla aikaisin herättämään Thean ja Tildan kouluun. Saga muisti kuinka häntä oli jännittänyt ensimmäisenä koulupäivänään, ja hän taisi nytkin olla asiasta enemmän innoissaan, kuin koululaiset itse.  

 

Photobucket

Varsinkin Thea olisi jäänyt paljon mieluummin sänkyyn nukkumaan. Miten patja tuntuikaan tänä aamuna erityisen pehmoiselta ja peiton alla oli niin mukavan lämmin olla... Ehkä hän jättäisi koko tyhmän koulun väliin ja leikkisi isoäidin ja isoisän kanssa kotona päivät pitkät Tildan käydessä koulua ja aikuisten tehdessä töitä!

 

Photobucket 

Lopulta Thean ei auttanut muu kuin nousta sängystä ylös, kun Saga huusi häntä alakerrasta varmasti seitsemättä kertaa. Tilda söi jo reippaana lettujaan ja Saga oli käynyt aamulenkillä korttelin ympäri. Thea oli selvästi perinyt isoisältään Oliverilta aamu-unisuutensa.  

 

  Photobucket 

Tyttöjen syötyä aamupalansa ja kammattua hiuksensa he lähtivät kouluun upouusilla polkupyörillään. Koulu oli onneksi aika lähellä, joten Thean ja Tildan oli helpompi mennä sinne polkupyörällä, kuin jäädä odottelemaan bussia.  

 

  Photobucket 

Saga nautti edelleen täysin siemauksin saadessaan viettää aikaa lapsiensa kanssa. Hän olisi voinut jättää pikkuiset Alienorin huomaan ja lähteä vaikka puistoon kävelemään tai ostoksille, mutta kaikkein mieluiten hän vei Joan ja Jonaksen pihalle leikkimään ja nautti itse kauniista maisemista. Miten elämä voikaan olla niin ihanaa! He asuivat pienessä kaupungissa syrjässä kaikesta, mutta heillä oli kaikki mistä he ikinä olisivat voineet haaveilla! Saga toivoi ajan pysähtyvän, jotta hän voisi elää tätä hetkeä perheensä kanssa loppuelämänsä ajan... 

 

Photobucket 

Saga unelmoi niin tyytyväisenä puutarhassa, ettei hän huomannut edes Thean ja Tildan palaavan kotiin koulusta, joten Oliver joutui apulaiseksi läksyjen tekoon. Omista kouluvuosista oli aikaa tovi jos toinenkin ja oikeastaan se oli Tilda, joka opetti Oliverille jakolaskujen salat.   

 

Photobucket

Illan jo hämärtyessä Saga huomasi ajan kulun ja säntäsi pikavauhtia keittiöön valmistamaan illallista. Hän oli jäänyt koko päiväksi istumaan nurmikolle ajatuksissaan! Toisaalta ehkä hänelle sallittiin yksi päivä, jona ei tarvitse tehdä yhtään mitään, alkaisihan hänellä työt jo huomenna. Sen jälkeen ohjelmaa riittäisi ihan kylliksi, kun töiden lisäksi olisi perheellekin riitettävä aikaa.  

 

Photobucket 

Toisilleen aikaa antoivat myös perheen vanhimmat. Alienor ja Oliver tiesivät, että heillä ei ollut enää kovin paljon yhteistä aikaa jäljellä. Siksi he halusivat viettää paljon aikaa yhdessä, vaikka niinhän he olivat tehneet aina. Vanhemmiten heille oli tullut tavaksi kertoa illalla ennen nukkumaanmenoa päivän kuulumiset toisilleen, vaikka ne eivät kovin ihmeellisiä olleetkaan, oli mukava kuulla mitä toinen oli päivän aikana puuhaillut.

 

 Photobucket 

Aamulla tytöt heräsivät reippaina uuteen koulupäivään. Tai ainakin Tilda. Hän oli kuullut edellisenä päivänä luokan muiden tyttöjen keskustelevan baletista ja aamuisin tulevasta lastenohjelmasta, jossa sitä opetettiin. Tilda oli heti koulun jälkeen hakenut viikkorahakätkönsä, pyytänyt hieman lisää rahaa isoäidiltään ja käynyt ostamassa balettitossut itselleen. Nyt hän tanssi innoissaan ohjelman mukana, eikä ottanut kuuleviin korviinsa sohvalta kuuluvaa mutinaa ohjelmavalinnasta.  

 

Photobucket 

Balettiharjoitusten jälkeen oli jo melkein kiire kouluun, mutta Tilda ei halunnut menettää ohjelmasta sekuntiakaan, vaan mieluummin polki kouluun polkupyörällään jalat maitohapoilla ehtiäkseen ensimmäiselle tunnille. Thea ei halunnut mennä yksin, joten hän joutui myös polkemaan hullun lailla kouluun siskonsa perässä. Hän oli menettänyt Tildan vuoksi aamun parhaat lastenohjelmat ja nyt tämäkin vielä!  

 

Photobucket 

Sagan oli myös aika palata töihin pitkän äitiyslomansa jälkeen. Hän ei halunnut lastenhoitajia Joaa ja Jonasta vahtimaan, heistä ja heidän työmotivaatiostaan kun ei ikinä tiennyt, joten Alienor oli lupautunut jäämään eläkkeelle ja lastenvahdiksi. Hän oli lykännyt töihin soittamista mahdollisimman pitkälle, mutta nyt hänen oli vain tartuttava luuriin ja ilmoitettava eläkkeellejäännistään. Alienor ei olisi millään malttanut jättää töitään, mutta vanha ruumis ei pysynyt enää perässä. Nuorten palomiesten jo pelastettua kaksi uhria liekeistä Alienor oli vasta astumassa ovesta sisään painavine varusteineen... 

 

Photobucket 

Alienor ei silti jäänyt sohvalle makaamaan manaten kurjaa kohtaloaan, vaan hän päätti olla mahdollisimman tehokas ja siivota talon. Hän keräsi lautaset pöydältä sutjakkaasti keskittyen tehtäväänsä, kuin hän olisi ollut palomies pelastamassa lautasparkoja liekkien keskeltä.  

 

Photobucket 

Pelastettuaan lautaset Alienor halusi hieman hemmotella töistä ja koulusta palaavia perheenjäseniä, ja päätti leipoa keksejä. Siitä oli pitkä aika, kun hän oli valmistanut ruokaa, mutta jostain syystä keksien resepti oli säilynyt hänellä muistissa vuosien ajan.  

 

Photobucket 

Ehti Alienor sentään lapsistakin huolehtia. Hän opetti kovaa vauhtia pikkuista Jonasta kävelemään, jotta he voisivat hämmästyttää pojan vanhemmat, kun he tulisivat kotiin. Alienor tehosti vielä pikku palomiehen opetustuokiota hoitamalla opetuksen rappusten reunalla, pitihän pienten oppia hallitsemaan vaaratilanteet!

 

 Photobucket 

Pian ensimmäiset saapuivat jo kotiin. Alienor sanoi, että läksyt täytyy tehdä ennen kuin saa keksejä. Tytöt alkoivat tehdä kotiläksyjä ahkerasti, vaikka oikeista vastauksista ei ollut taetta, mielessä kun pyöri pelkät herkut.  

 

Photobucket 

Aatto saapui kotiin vähän tyttöjen jälkeen, ja sai samat ukaasit anopiltaan. Aatto sai myös usein töistä "kotiläksyjä", kuten kirjan luettavaksi, ja hänestä oli mukavaa tehdä läksynsä samaan aikaan Thean ja Tildan kanssa kannustaakseen heitä.  

 

Photobucket 

Lukurauha ei kauaa säilynyt, kun Joa ja Jonas heräsivät päiväuniltaan ja vaativat huomiota huutaen niin lujaa, että talon joka nurkassa kaikui.  

 

Photobucket 

Onneksi Alienorilla oli aikaa leikittää taaperoisia, samoin töistä kotiutuneella Oliverilla. Oliverista paras tapa rentoutua töiden jälkeen olikin lastenlasten kanssa leikkiminen. Vielä he pitivät isoisäänsä hyvänä leikkikaverina, mutta pian he leikkisivät vain toisten pikkupoikien kanssa.  Nyt oli otettava kaikki ilo irti, niin kauan kuin hupia kesti!

 

Photobucket 

Kesken parhaimman lentokoneleikin Oliver näki ympärillään kummallisia, hohtavia hippusia... Hän ajatteli mielessään, miten noin monta tulikärpästä olikin eksynyt sisälle taloon, ja missäköhän sitä hyönteissumutetta oikein säilytettiinkään... 

 

Photobucket 

Maailma Oliverin ympärillä alkoi kirkastua valojen lisääntyessä pikkuhiljaa. Ehkä hänen vain pitäisi mennä lasten kanssa alakertaan ja pyytää Aatto apuun, hän oli nuorempi ja vetreämpi ja saisi hätistettyä tulikärpäset ikkunasta ulos... 

 

Photobucket 

Oliver ei voinut kuin tuijottaa suu ammollaan kummallisia tulikärpäsiä, jotka nostivat hänet jo ilmaan! Hän olisi huutanut, mutta jostain syystä hänestä ei lähtenyt pihaustakaan ääntä... Kun tarkemmin mietti, hänestä ei tosiaan lähtenyt pihaustakaan, hän ei pystynyt edes hengittämään kärpästen tai minkä lie keijujen piirityksessä!  

 

Photobucket 

Alienor oli saapunut paikalle hetki sitten kuullessaan lasten itkevän. Hän katsoi surun murtamana hätääntynyttä Oliveria, joka oli siirtymässä rajan tuolle puolen. Alienor tiesi, että tämä hetki ei ollut ollut kaukana kummaltakaan heistä, mutta nyt kun se tapahtui, hän ei voinut kuin katsoa miestään tämän ääriviivojen kadotessa pikkuhiljaa.  

 

Photobucket 

Yläkerran oudot äänet saivat loputkin perheestä tulemaan paikalle. He ymmärsivät samantien mistä oli kyse, eivätkä he voineet estää kyynelien tuloa. Oliver oli kaikille niin rakas, niin perheelle lempeänä ja iloisena isänä ja isoisänä, kuin myös kaupungille hyväsydämisenä pormestarina. Nyt Oliver oli menossa lopullisesti pois, eikä kukaan tiennyt miten sen olisi voinut estää... 

 

Photobucket 

Alienor käveli läpikuultavaksi muuttuneen miehensä luo toivoen, että voisi vielä kerran syleillä rakastaan. Hänen kätensä kuitenkin lipui suoraan Oliverin lävitse. Alienor ymmärsi, että Oliver ei tulisi enää koskaan takaisin. Tuo olento ei ollut enää Oliver, vain läpinäkyvä kuori hänestä. Oikea Oliver oli jo mennyt taivaaseen, jossa he pian kohtaisivat... 

 

Photobucket 

Ja vain hetkeä myöhemmin haamu oli kadonnut. Tuntui kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Paitsi jotain puuttui... Iloisen, lasten naurua raikuvan talon oli täyttänyt suru. Suru, joka ei katoaisi koskaan, mutta laimenisi vuosien päästä.  

 

Photobucket 

Alienor lukittautui huoneeseensa ja laittoi takkaan tulen. Hänelle oli jäänyt vielä monta perheenjäsentä, jotka välittivät hänestä ja rakastivat häntä, mutta hänestä tuntui, kuin hänet olisi jätetty aivan yksin. Aivan kuin kaikki rakkaus ja ystävyys olisi kadonnut maailmasta. Oli vain jäljellä kylmää yksinäisyyttä, johon ei edes takkatuli auttanut.  

 

Photobucket 

Alienor oli aikoinaan rakastunut Oliveriin, ensin ihastunut ja sitten rakastunut, jonka vuoksi hän oli jäänyt maapallolle. Nyt hänen ainoa syynsä jäädä oli viety häneltä pois. He olivat kyllä saaneet kaiken, mitä olivat toivoneetkin, varmaan heille oli oli annettu hieman ylimääräistäkin, mutta iloitessa se aika oli mennyt aivan liian nopeasti.  

 

Photobucket 

Muut jatkoivat surusta huolimatta elämäänsä, miten parhaaksi näkivät. Tilda sai aloittaa baletin oikeassa tanssiopistossa, ja löysi siitä itselleen iloa surun keskelle... 

 

Photobucket 

Saga keskittyi pienokaisten hoivaamiseen ja koitti etsiä heistä merkkejä Oliverista... 

 

Photobucket 

Alienor taas tiesi, että elämällä ei olisi hänelle enää mitään annettavaa. Häntä ei kiinnostanut enää nähdä lastenlasten kehittyvän tai katsella onnesta hymyillen Sagan ja Aaton onnea. Ei enää, kun Oliver ei ollut jakamassa näitä asioita hänen kanssaan... Alienor toivoi vain pääsevänsä Oliverin luo ikuisuudeksi...

 

  Photobucket 

Saga oli huomannut, että Alienor otti Oliverin kuoleman todella raskaasti. Hän ei tiennyt, voisiko jättää lapset Alienorin hoidettavaksi työpäivien ajaksi, koska hän voisi surussaan unohtaa vaikka ruokkia lapset.  

 

Photobucket 

Alienor kävi toki silloin tällöin katsomassa lapsia, etenkin paljon Oliveria muistuttavaa Jonasta, mutta hänen tilansa voisi huonontua yhtäkkiä. Murehtiminen ei ollut hyväksi Alienorin ikäiselle ihmiselle... 

 

Photobucket 

...ja sen huomasi pian muutkin. Alienor ei enää poistunut yläkerrasta sen päivän jälkeen. Hän vain makasi sängyllään muistellen Oliverin kanssa koettuja hetkiä. Hänelle tuotiin välillä ruoka-annoksia, mutta ne jäivät koskemattomiksi.  

 

Photobucket 

Vain pari yötä myöhemmin Aatto heräsi alakerrasta kuuluvaan kolahdukseen ja herätti vieressään nukkuvan Sagan. Kummallekaan ei tullut mieleenkään, että heidän kotiinsa olisi murtautunut joku. He tiesivät ensi hetkestä alkaen, että Alienor oli lähtenyt rakkaansa luo... 

 

Photobucket 

Sagalle oli todella vaikeaa menettää molemmat vanhempansa näin pian, vaikka Alienorin poismenoa oltiin osattu odottaa. Alienor ja Oliver olivat nyt onnellisia, ja se ajatus lohdutti Sagaa hieman, mutta elämä ei tulisi olemaan helppoa.  

 

Photobucket 

Alienor ja Oliver olivat aina tukeneet ja kannustaneet, antaneet hyviä neuvoja ja rakastaneet. Kunpa he olisivat olleet vielä hetken roolimalleina lapsille ja vaikka koko kaupungille!  

 

Photobucket 

Myös Aattoa harmitti Alienorin ja Oliverin poismeno. Sagan surun näkeminen sai hänen olonsa voimattomaksi, koska hän ei saisi tuotua Sagan vanhempia takaisin. Olivathan edesmenneet olleet Aatollekin tärkeitä. Oliver oli ollut melkeinpä esikuva Aatolle ja vaikka Alienor ei ollutkaan yhtä läheinen Aaton kanssa, hän oli ollut kuin äiti Aatolle, joka oli nähnyt oman äitinsä viimeksi lapsena.  

 

Photobucket 

Pian Saga ja Aatto jo katsoivat toisiaan hymyillen. Miksi heidän pitäisi surra, kun heillä oli niin hyviä muistoja jäljellä? Alienor ja Oliver eivät koskaan häviäisi heidän muistoistaan. Ja olihan heillä ihana perhe, neljä ihanaa lasta! Ehkä taloon mahtuisi nyt vielä yksi lisää... 

 

Photobucket 

Seuraavana viikonloppuna vietettiin hautajaisia perheen kesken. Edes Zinaidan poikaystävä Silo ei päässyt paikalle työkeikan vuoksi, joten Zinaida oli hautajaisten ainoa vieras.

 

Photobucket 

Lapsille oli hyvin vaikea ymmärtää, minne isovanhemmat olivat menneet ja vielä näin äkkiä! Juuri äsken he olivat potkineet lasten kanssa jalkapalloa pihanurmella ja istuneet sängynreunalle kertomaan huiman jännittäviä iltasatuja, mutta nyt he makasivat maan alla, aivan Tildan jalkojen alapuolella, eivätkä he tulisi sieltä enää pois...  

 

Photobucket 

Tunnelma hautausmaalla oli hyvin alakuloinen. Saga oli koonnut itsensä ennen hautausmaalle lähtöä, ja päättänyt, ettei itke enää. Siskon näkeminen ja lapsuuden muistojen tulvahtaminen mieleen sai kuitenkin kyyneleet nousemaan silmiin jälleen kerran...  

 

Photobucket 

Onneksi illalla saatiin kuulla myös hyviä uutisia! Zinaida oli raskaana. Hän kertoi sen olleen oikeastaan vähän vahinko, ei lainkaan suunniteltu juttu, mutta ensi hetkestä lähtien he olivat päättäneet Silon kanssa pitää lapsen. He elivät edelleen nuoruuden huumaa rokkibändeineen, joten ehkä lapsi vähän rauhoittaisi heitä.  

 

Photobucket 

Aatto lähti lapsien kanssa kotiin, mutta Saga meni vielä Zinaidan kutsumana hänen kotiinsa vierailulle. Zinaida ja Silo olivat saaneet ostettua upean omakotitalon järven rannalta jokin aika sitten. He tienasivat bändinsä avulla ihan kohtuullisesti jo, mutta vielä he saisivat tehdä muutaman keikan, ennen kuin talon remontti saataisiin käyntiin.  

 

Photobucket 

Pikaisen juttutuokion ja talokierroksen jälkeen Sagan piti kiirehtiä kotiin, koska samaan päivään mahtuivat vielä lasten syntymäpäivätkin! Kaikki olivat jo kokoontuneet valmiiksi keittiöön, innokkaina odottaen uutta ikävaihettaan.

 

Photobucket

Yksi toisensa jälkeen lapset ja taaperot vanhenivat muun perheen hihkuessa ympärillä. Oli kovin surullista, kun perheen pienimmät kasvoivat jo kouluikään, mutta toisaalta kenellekään ei tulisi ikävä vaippojen vaihtoa ja tuttipullojen täyttöä.  

 

Photobucket 

Tildasta ja Theasta kasvoi viehkeitä nuoria naisia. Sagan ihonvärin perinyt Tilda muistutti kasvonpiirteiltään enemmän isäänsä, kun taas ihmisgeenit omaava Thea muistutti kovasti isoisäänsä suurine silmineen ja kapeine nenineen.  

 

Photobucket 

Viimeaikaisten tapahtumien vuoksi lapsille ei oltu ehditty järjestää juhlia syntymäpäivien kunniaksi, joten Aatto tilasi heille pizzan edes vähän juhlistaakseen tilaisuutta.  

 

Photobucket 

Pizza upposikin hyvin nälkäisiin lapsiin rankan päivän jälkeen, vaikka seuraava päivä tulisi olemaan vähintään yhtä rankka. Ensimmäinen koulupäivä jännitti jo kovasti Joaa ja Jonasta, eikä lukion aloittaminenkaan ihan helppoa tulisi olemaan tytöille...