Oliver oli päässyt hyvin yli ensijärkytyksestään kuultuaan olevansa osa salaista tiedeprojektia. Ensimmäiset päivät hän oli ollut hieman hämmentynyt, mutta nyt hän oli taas oma itsensä. Oscar ja Vincent ihmettelivät aamiaispöydässä, kun Oliver hymyili itsekseen. Syy hymyilyyn oli eräs tyttö, johon Oliver oli iskenyt silmänsä, mutta veljilleen hän ei halunnut kertoa siitä vielä mitään, ja tyytyi mutisemaan jotain hienosta säästä.


Aamupalan jälkeen vietettiin syntymäpäiviä. Miron oli aika kasvaa vanhukseksi. Hän ei olisi halunnut vielä vanhentua, mutta Ciraa se ei haitannut. Häntäkin odotti vanheneminen hyvin pian, mutta se oli hänen mielestään vain osa elämää.


Mirosta tuli herttainen vanhus. Cira ryntäsi halaamaan hyvin säilynyttä miestään onnellisena. Cira odotti innolla rauhallisia eläkepäiviä, jolloin he voisivat vaikka maata nurmikolla koko päivän katsellen ohi kiitäviä ihmisiä kiireineen.


Miro ei tosin ollut ihan samaa mieltä. Hän piti vielä työpaikkansa, ja lähes kaikki vapaa-aika meni kellarissa tutkien. Hän löysi työpaikaltaan jatkuvasti uutta tietoa järjestöstä, ja uskoi olevansa melko lähellä läpimurtoa, jonka seurauksena järjestön toiminta saataisiin lakkautettua laillisin keinoin.


Oliver oli myös kiinnostunut järjestön toiminnasta. Hän tosin tutki heidän toimiaan modernimmalla tavalla, tietokoneen avulla.


Hän ei kertonut etsinnöistään mitään vanhemmilleen, mutta oli niissä jo aika pitkällä. Oliver oli löytänyt nettisivut, joiden salaisessa osiossa salasanojen takana olivat järjestön kaikki tiedot saatavilla. Hän oli oppinut hakkerointia eräältä ystävältään, ja oli useampana iltana yrittänyt päästä tiedostoihin käsiksi.


Viimein hän onnistui. Ruudulle avautui kartta, josta näkyi järjestön toimipisteet. Oliver haki katseellaan kotikaupunkiaan sydän jännityksestä pamppaillen. Lopulta hänen silmiinsä osui Twinbrook. Hän tuijotti sanaa järkyttyneenä, kunnes yritti klikata linkkiä, joka olisi vienyt järjestön Twinbrookin tietokantaan. Juuri silloin sivut sulkeutuivat, ja ruutuun jäi välkkymään varoitus: Tunkeilijoita palvelimella - salasanat vaihdetaan.


Oliver sulki tietokoneen vihaisena, ja nousi tuolilta ylös. Hänen mielessään pyöri monia ajatuksia, ja hänen oli päästävä muualle  purkamaan niitä. Hänen kotikaupungissaan oli järjestön toimipiste - mutta missä?


Cira jäi huoneeseen maalaamaan aavistamatta mitään poikansa puuhista. Oliver ei voisi kertoa äidilleen mitään, koska oli varma tämän saavan hermoromahduksen siinä vaiheessa, ja vaativan taas muuttoa.


Oliver oli pyörinyt ympyrää heidän pihallaan pari tuntia, yrittäen ajatella selkeästi. Siitä ei tullut mitään, joten hän päätti hankkia muuta ajateltavaa, ja pyytää Liljaa, ihailemaansa tyttöä ulos. Nyt jos koskaan hän uskalsi tehdä sen. Lilja suostui pyyntöön ja sanoi odottaneensakin sitä. He sopivat tapaavansa illalla rannalla.


Ennen treffejä vietettiin kolmet syntymäpäivät lisää. Oscar ja Vincent pääsivät ensin puhaltamaan kynttilät kakusta...

...jonka jälkeen oli Ciran vuoro puhaltaa kynttilät sammuksiin viimeisen kerran elämänsä aikana.


Vincent oli jo odottanut aikuistumistaan. Hänellä oli jo kämppä valmiina, jonne hän muuttaisi heti huomenna parin opiskelukaverinsa kanssa.


Oscar jäi vielä viettämään teinivuosiaan kotona. Cirasta tuli myös herttainen mummo. Hän huomasi Oscarin näyttävän todella paljon Mirolta, ja muisteli päivää, jona he olivat tavanneet. Miro oli juuri tuon ikäisenä tullut heille lapsenvahdiksi, ja Limenan ja Cycl0n3n häiden jälkeen he olivat viimein tutustuneet paremmin.


Illan jo hämärryttyä Oliver oli lähtenyt rannalle. Hän sai odottaa jonkin aikaa, kunnes kuuli askeleet takanaan.


He juttelivat hetken niitä näitä, kunnes Lilja kysyi, jos he voisivat mennä istumaan. Se sopi Oliverille hyvin, samana päivänä oli tapahtunut niin paljon, ettei hänen jalkansa meinanneet enää kantaa.


Illan edetessä he huomasivat viihtyvänsä hyvin toistensa seurassa. Juteltavaa riitti, ja molemmilla oli samoja kiinnostuksen kohteita ja unelmia.


He istuivat monta tuntia vierekkäin, vain kuunnellen järven kohinaa ja toistensa hengitystä, välillä jutellen tai kommentoiden satunnaisia ohikulkijoita. Oliver tunsi itsensä pitkästä aikaa rauhalliseksi. Hänen mielessään ei pyörinyt mikään muu, kuin tämä hetki.


Lopulta molempien oli lähdettävä kotiin, mutta he sopivat tapaavansa jo seuraavana päivänä uudestaan.


Seuraavana aamuna myös Vincent muutti pois. Cira olisi halunnut Vincentin jäävän, mutta juuri siksi hän oli hankkinut asunnon melko läheltä, jotta hänellä olisi lyhyt matka vierailla vanhempiensa luona.


Miro jatkoi ahkerasti työskentelyään kellarissa, koska hän tiesi, että jonain päivänä hän vain huomaisi, ettei jaksaisi enää. Hänen oli tehtävä hommia vielä, kun hän pystyi siihen.


Toisaalla Oliver jatkoi saman asian parissa. Nettisivuilta oli vaihdettu salasana, mutta tietoturva-aukkoja löytyi yhä. Hän pääsi helposti tietokantaan nyt, kun oli kerran sen oppinut.

Tällä kertaa hän ei aikaillut Twinbrookin tiedostojen avaamisessa, vaan teki sen samantien. Järjestelmästä löytyi paljon tietoa. Oliver yritti pitää päänsä kylmänä, jotta ehtisi lukea mahdollisimman paljon, ennen kuin järjestelmä heittäisi hänet ulos. Sivuilta löytyi tietoja alieneista, jotka oli laitoksessa sisällä, menossa sinne, ja tulossa pois. Lisäksi jokaisesta löytyi erikseen paljon tutkimustietoa. Oliver päätti järkevimmäksi katsoa tulossa olevat "potilaat", ja huokaisi helpottuneena huomatessaan, ettei hänen nimeään ollut siellä.


Cira käytti edelleen paljon aikaa maalaamiseen, koska tunsi muuten olonsa laiskaksi Miron puuhastellessa kellarissaan.


Tänään he tosin olivat sopineet irtautuvansa töistänsä hetkeksi ja lähtevänsä piknikille nähdäkseen kaupunkia. Lapset olivat jo niin vanhoja, ettei heitä moinen kiinnostanut, joten pariskunta saisi viettää tämän iltapäivän kahdestaan.

He lähtivät matkaan komeasti poliisiautolla, jonka Miro oli saanut töistä lainaksi. Työkaverit olivat myös suositelleet mukavaa paikkaa eväsretkelle, pienen lammen rantaa, jonne ei varmasti eksyisi muita.

He löysivätkin pienen lammen metsänreunasta. He levittivät liinan lammen rantaan, ja lähtivät kalastamaan. Kumpikaan ei ollut kovin hyvä kalastamaan, mutta se teki puuhasta vain hauskempaa.

Viimein Cira kaivoi korista tekemiään leipiä, joita he söivät nauttien luonnon rauhasta. He olisivat varmasti unohtuneet sinne pidemmäksikin aikaa, mutta kesken kaiken Miron puhelin soi.

Oliver soitti kotoa, ja ilmoitti tuovansa tyttöystävänsä heille. Oliver oli Liljan kanssa jo niin vakavissaan, että halusi esitellä hänet vanhemmilleen. Cira ja Miro lupasivat lähteä tulemaan kotiin päin.


Cira ja Miro ehtivät kotiin juuri ennen Liljaa. Miro otti hänet vastaan ovella, ja totesi tytön olevan ihan mukavan oloinen vitsaillessaan tälle.


Oliver esitteli tyttöystävänsä äidilleen hieman hämillään. Hän ei ollut varma, mitä Cira tytöstä ajattelisi. Cira piti Liljasta kuitenkin heti ensi näkemältä. Cira oli tuonut tarjoiltavaksi myös retkeltä jäänyttä salaattia, jota nuoripari istuutui seuraavaksi syömään.

Pienen iltapalan jälkeen Oliver ja Lilja liittyivät Ciran seuraan katsomaan televisiota. Samalla Cira pääsi tutustumaan Liljaan paremmin, mikä olikin tarkoitus. Oliver tiesi, että hänen äitinsä oli hänestä huolissaan näin aikuisuuden kynnyksellä, ja suhtautui vieraisiin ihmisiin varauksella vanhasta tottumuksesta.

Cira siivosi vielä myöhään illalla keittiötä hyvillä mielin. Lilja vaikutti tavalliselta tytöltä, joka olisi juuri täydellinen pitämään Oliverin ajatukset normaalissa arjessa. Oliver oli näyttänyt lisäksi todella onnelliselta tytön kanssa, onnellisemmalta kuin pitkään aikaan.

Oliver oli pyytänyt lupaa, voisiko Lilja muuttaa heille asumaan, ja Cira oli antanut siihenkin luvan. Lilja asui nyt jo melkein naapurissa, ja heillä oli tilaakin, joten Cira ei ollut keksinyt yhtään syytä, miksei tyttö voisi heille muuttaa.

Seuraavana aamuna Lilja tuli heille kuullakseen hyvät uutiset. Oliverilla oli syntymäpäivät tänään, joten Lilja voisi muuttaa heille samalla.

He siirtyivät keittiöön juhlistamaan syntymäpäiviä. Oliver oli todella onnellinen elämän hymyillessä hänelle. Hän tiesi kuitenkin olevansa koko ajan vaarassa, ja sen vuoksi hänen olisi tarkkailtava järjestön sivuilla olevaa listaa. Listan vuoksi hän oli kuitenkin askeleen edempänä järjestön suunnitelmista, joten hänellä ei olisi mitään hätää.

Lilja muutti heille vielä samana iltana tuoden mukanaan juuri leivottuja pikkuleipiä. Hän paljastuikin hyväksi kokiksi, mutta hänen haaveammattinsa oli stylisti, joksi hän aikoikin nyt hakea.

Tämän illan nuoripari kuitenkin vietti sohvalla elokuvia katsellen ja totutellen aikuisuuteen. He eivät arvanneetkaan, kuinka paljon surua ja tuskaa seuraava viikko toisi tullessaan...

_____________________________________________________

Ilmestyykö Oliverin nimi järjestön listalle? Miten Liljan ja Oliverin suhde kehittyy? Lue se seuraavasta osasta!