Hääyön jälkeisenä aamuna Limena ei tuntenut oloaan kovin hyväksi. Hän katsoi peilistä näkyvää kalpeaa naista, jonka eilinen kampaus oli muuttunut takkuiseksi lakan kovettamaksi pehkoksi.


Cycl0n3 astui vessan ovesta sisään kiireisenä, hän oli juuri lähdössä töihin ja oli tullut pesemään jogurtit Adinan naamasta pois sitä ennen. Limenan olo oli vain huonontunut ja hän siirtyi kohti vessanpönttöä varmuuden vuoksi.


Cycl0n3n lähdettyä Limena kumartuikin oksentamaan, jonka jälkeen hänen olonsa hieman helpottui. Limena oli kuitenkin peloissaan, mitä jos tämä olo ei johtunutkaan liiasta shampanjasta eilen, mitä jos hän olikin raskaana taas! Limenan oli unohdettava huolensa hetkeksi, koska keittiöstä alkoi kuulua ääniä, oli kaksosten syntymäpäivät!


Siistiydyttyään Limena kaappasi syliinsä Audreyn ja nosti tämän kakun vierelle. Viimein vaipat ja tuttipullot olisivat historiaa! Audrey sai uudeksi luonteenpiirteekseen paljaan pinnan pelon.


Adina oli seuraavana vuorossa. Hänen uusi luonteenpiirteensä oli epäonninen. Cira oli iloinen kaksosten kasvaessa lapsiksi, koska nyt Inga saisi itselleen leikkitoverin. Inga oli aina ollut hieman ujo, eikä saanut helposti uusia kavereita ja siksi takertui isosiskoonsa. Aluksi se oli ollut Cirasta söpöä, mutta pidemmän päälle sellainen ärsytti.


Limena oli illemmalla lähtenyt töihin. Hänellä oli tällä hetkellä sairaalassa vain yövuoroja. Vuoron lopussa hän oli tuntenut olonsa kovin ahtaaksi työvaatteissaan. Hänen oli lainattava sairaalasta äitiysvaatteita kotimatkan ajaksi, sillä hän todella oli raskaana!


Kotona Limena päätti herättää miehensä ja kertoa uutiset heti. Cycl0n3 oli todella yllättynyt, mutta otti uutiset paremmin vastaan kuin viimeksi. Vanhuus lähestyi uhkaavasti, mutta muut lapset olivat jo isoja ja osaisivat huolehtia itsestään, sekä auttaa vauvanhoidossa. Lisäksi Cycl0n3 näki jo itsensä vanhana miehenä ongella pieni poika vierellään. Heillä oli jo neljä tyttöä, joten oli tilastollisesti mahdotonta, että uusi vauvakin olisi tyttö.


Seuraavana aamuna aamiaispöydässä oli tungosta. Perheen kaikki lapset olivat nyt kouluiässä heräten samaan aikaan ehtiäkseen koulubussiin. Aamiaisella he kertoivat toisilleen kuulumiset, koska se oli ainoa hetki päivästä, jolloin he olivat samassa paikassa samaan aikaan.


Myös Limena heräsi koulubussin tööttäilyyn, ja mietti mitä ihmettä hän tänään tekisi. Äitiysloma oli alkanut, mutta tällä kertaa ei ollut taaperoikäisiä talossa, joiden kanssa aika olisi kulunut mukavasti. Limena katsahti viereensä ja huomasi miehensäkin kadonneen.


Cycl0n3lla oli tänään vapaapäivä ja hän oli lähtenyt hautausmaalle. Hän vei sinne työtoverinsa hautakiven, joka oli jäänyt heille viikatemiehen viedessä naisen tuonpuoleiseen kesken häiden.


Samalla mies päätti tutustua katakombeihin. Hän oli töissä jo ylennyt päätoimittajaksi ja tarvitsi kipeästi hyviä jutunaiheita. Katakombeista hän uskoi niitä löytävänsä, olivathan ne kaupungin pelätyin paikka. Hän vietti luolastossa koko päivän, mutta ei löytänyt muuta ihmeellistä kuin vanhan puutarhatontun...


Kun Cira oli tulossa illalla kotiin ystävänsä Veikon kanssa, häntä vastaan käveli Miro, lastenvahti, heidän kotipihallaan. He olivat samalla luokalla ja Cira oli aina ollut hieman ihastunut tuohon poikaan. Niinpä hän rohkaisi mielensä ja meni puhumaan tälle käskien Veikon jo mennä sisälle.


Miro oli ensin ollut epäileväinen, mutta pikku hiljaa he löysivät niin paljon puhuttavaa, että siirtyivät sisätiloihin jatkamaan. Miro oli aina luullut Ciraa joksikin friikiksi hänen oudon ihonvärinsä vuoksi, mutta heidän jutellessaan poika huomasi Ciran olevan aivan tavallinen tyttö.


Limena näki myös, kuinka hyvin nuo kaksi tulivat toimeen ja sanoi hymyillen Ciralle, että hänellä olisi tälle vähän asiaa myöhemmin illalla. Nyt tai ei koskaan hänen olisi kerrottava totuus Ciralle. Se olisi tehtävä ennen, kun tytöllä olisi vakava seurustelusuhde ihan vain sen vuoksi, että Cira pystyisi hyväksymään ja ymmärtämään miksi on mikä on.


Loppuillan nuoret viettivät sohvalla katsoen tv:tä. Cira ja Miro loivat toisiinsa rakastuneita katseita, mutta eivät kehdanneet vielä edes istua lähekkäin Veikon ollessa paikalla.


Kun vieraat olivat lähteneet Limena kutsui Ciran tämän huoneeseen. Limena henkäisi syvään ja alkoi kertoa tehtävästään maapallolla. Hän kertoi kaiken kotiplaneetastaan, entisestä elämästään ja nykyisistä päämääristä Ciran kuunnellessa suu auki. Hänen oma äitinsä oli yhtäkkiä alkanut puhua alieneista ja salaisesta tutkimusprojektista, hän oli tullut selvästi hulluksi!


Limenan lopetettua hän kysyi tyttäreltään, ymmärsikö tämä mitä hän oli juuri puhunut. Cira yritti sulatella kaikkea informaatiota ja yhtäkkiä kaikessa oli järkeä. Tämänkö vuoksi hänestä oli tuntunut, että häntä seurataan? Hänen jokaisessa solussaan oli DNA:han kytketty kotiplaneetalle tietoa lähettävä pienen pieni mikrosiru, joiden kautta muut alienit tiesivät hänen jokaisen liikkeensä ja tunteensa.


Cira tunsi, että hänen elämästään oli juuri tullut elokuvaa, näin ei voi oikeasti käydä! Ciran miettiessä kaikkea kuulemaansa Limena vielä lisäsi, että tytön täytyisi pariutua ihmisen kanssa ja saada vihreäihoinen lapsi, joka puolestaan jatkaisi sukua. Samassa lauseessa hän kertoi olevansa raskaana, niin nopeasti, että toivoi uutisen menneen Ciralta ohitse.


Cira alkoi pikku hiljaa kiivastua. Miten jotkut muka valovuosien päässä asuvat alienit voisivat päättää mitä hänen täytyy tehdä ja mitä ei hänen elämässään! Saman tien hänen tajusi mitä hänen äitinsä oli sanonut ja se oli viimeinen pisara. Hän sanoi kiukkuisena tämän olevan hänen elämänsä ja siitä ei päättäisi mitkään vihreät hyytelöpallot avaruudessa.


Sitten hän veti henkeä ja jatkoi haukkumalla äitiään vastuuttomaksi ja typeräksi hankkiuduttuaan raskaaksi tuossa iässä. Limena yritti kertoa, ettei se todellakaan ollut suunniteltua, mutta tyttö oli jo mennyt.


Cira tiesi ettei saisi nukuttua sinä yönä, joten hän pakeni terassille soittamaan kitaraansa, jottei herättäisi muita. Hän yritti unohtaa kaiken hetkeksi ja keskittyä vain soittamiseen, mutta se oli vaikeaa. Vielä vaikeammaksi koko asian teki se, ettei hän saisi kertoa kenellekään. Hänen äitinsä oli kertonut, ettei edes Cycl0n3 tiedä totuutta. Häneltä oli mennyt saman illan aikana usko itseensä, perheeseensä ja koko maailmaan, kaikki mitä hän luuli tietävänsä mistään näistä, olikin ollut toisin.


Seuraava päivä kului tavalliseen tapaan, kunnes illan pimettyä Limena tunsi synnytyksen alkavan. Hän synnytti taas mielummin kotona, kuin sairaalassa työkaverien vahdattavana.


Aamulla Limena oli synnyttänyt kaksoset! Cycl0n3n maailma romahti, kun kummatkin olivat taas tyttöjä. Hän oli kuitenkin huomannut, ettei tyttölapsissa ollut mitään vikaa, ja kokosi itsensä pian iloiten alienkaksosista.


Lapset näyttivät vielä aivan samanlaisilta, mutta vasta aika näyttäisi, olisivatko he identtisiä. Nimekseen he saivat Ingrid ja Iines (Iines tässä kuvassa) ja luonteenpiirteikseen herkkäuninen ja neuroottinen, sekä ulkoilmasim ja neuroottinen.


Aamun valjetessa Limena vei kaksoset nukkumaan, koska nyt vietettäisiin syntymäpäiviä. Inga katsoi kakkua ensin hieman ujostellen, hän olisi halunnut olla aina lapsi.


Mutta viimein toisten kannustaessa hän uskalsi puhaltaa kynttilät sammuksiin.


Kynttilät sytytettiin vielä uudelleen, koska samaan aikaan Cycl0n3 vanheni. Hän olisi halunnut vanheta vielä vähemmän kuin Inga, mutta ikääntymiseen ei vielä ole lääkettä.


Ja tässä ovat isä ja tytär. Cycl0n3 halusi pitää pitkät punaiset hiuksensa, mutta kasvojen rypyt paljastavat hänen ikänsä. Ingan uusi luonteenpiirre on lastenvastainen. Ei ehkä ihan paras tässä talossa asuessa, mutta siitä välittämättä hän odotti innolla teini-iän haasteita.


Myöhemmin päivällä Cira vei Ingan uima-altaalle kaupunkiin. Nyt jos koskaan Ingan piti lopettaa kotona kyhjöttäminen!


Ingan ottaessa aurinkoa aurinkotuolissa Cira päätti soittaa Miron paikalle huomatessaan siskonsa torkahtaneen. Cira kuitenkin jähmettyi paikoilleen huomatessaan altaan toisella laidalla Sam Sekemoton. Hän oli tavannut hänet puistossa jokin aika sitten ja sen jälkeen hän oli ollut kaikkialla. Cira oli nähnyt hänet koulun edessä autossa, hän oli ollut Ciran vanhempien häissä ja nyt poika oli täällä ja selvästi tarkkaili häntä. Tyttö yritti olla välittämättä Samista ja käski Miron tulla mahdollisimman äkkiä.


Miro tuli pian paikalle ja Cira rauhoittui. Inga jatkoi torkkumistaan, kun nuoripari kuherteli altaan reunalla. Cira ei edes huomannut Samin lähtevän paikalta aivan heidän vierestään.


Illalla Limena oli hoitamassa puutarhaansa. Hänellä oli jo monta täydellistä kasvia kasvamassa, koska hän oli hakenut puutarhastaan vastapainoa lastenhoitoon äitiyslomallaan.


Kesken kaiken hänestä alkoi tuntua oudolta ja hän keskeytti rikkaruohonnypinnän. Hän tunsi olonsa heikommaksi ja hauraammaksi... ja valmistautui vanhuuteen.


Miro oli alkanut viettää yhä enemmän aikaansa Starberryjen luona. Hän ja Cira olivat seurustelleet jo kauan ja tunsivat toisensa todella hyvin.


Lisäksi Mirosta oli mukavaa hoitaa perheen vauvoja, joihin hän oli tutustunut ollessaan lastenhoitajana. Hänestä olikin paljon apua muiden lasten viettäessä aikaa kavereidensa luona, Limenan keskittyessä puutarhaansa ja Cycl0n3n tehdessä töitä.


Ciraan Mirolla oli huono vaikutus läksyjenteon kannalta. Cira ei meinannut saada tehtyä läksyjä valmiiksi haaveillessaan Mirosta. Toisaalta pojasta oli ollut suuri hyöty Ciran kuultua totuuden äidiltään, Miro oli nimittäin ainoa asia mikä oli pysynyt hänen elämässään ennallaan sen jälkeen.


Pian oli Ingridin ja Iineksen syntymäpäivät. He eivät tietenkään vielä puhaltaneet kynttilöitä itse. Limena toivoi heidän puolestaan puhaltaessaan kynttilöitä, että he ehtisivät kasvaa ainakin teini-ikään ennen vanhempiensa kuolemaa. Tietenkin Cira pitäisi heistä huolta, jos niin ei kävisi, mutta se olisi nuoremmille kaksosille kova paikka menettää vanhempansa, ja tietysti Limenakin halusi olla mukana lastensa elämässä ja nähdä heidän kasvavan ja menestyvän.


Taaperot eivät tunteneet oloaan yhtään yksinäisiksi, vaikka muu perhe oli päivät muualla, he saivat seuraa toisistaan. (Ingrid edessä, Iines taempana)


Ingridin ja Iineksen syntymän jälkeen Limena oli siirtynyt eläkkeelle. Hän sai eläkettä vain viidesosan palkastaan, mutta hänen oli parempi olla kotona pienten lasten kanssa. Lisäksi hänen elämästään suuri osa oli mennyt äitiyslomiin, joten hän ei ollut kovin montaa ylennystä ansainnut. Kaksosten ollessa päiväunilla, Limena keskittyi kasvattamaan täydellisiä kasvejaan, joista sai päivässä rahaa jopa enemmän kuin eläkkeestä.


Kaksosten ollessa hereillä Limena taas opetti heille puhumista ja kävelemistä, nyt kun hänellä kerrankin oli aikaa.


Sen sijaan Cycl0n3 jatkoi työssäkäymistä. Hän oli jo melkein huipulla ja rakasti yhä kirjoittamista, eikä nähnyt mitään syytä, miksi jäädä eläkkeelle. Cycl0n3 oli tosin miettinyt asiaa hetken, kun oli kuullut, että voisi saada vielä pojan...


Iltaisin taaperoista huolehtivat muut lapset läksyjenteon lomassa, koska kahden taaperon vahtiminen oli rankkaa puuhaa vanhukselle. Limena väsyi päivän mittaan helposti ja tarjottuaan ruoan perheelleen hän saattoi nukkua päiväunia monta tuntia.


Viimein oli vanhempien kaksosten syntymäpäivät, Cira ja Inga saisivat heiltä apua lastenhoitoon.


Heille järjestettiin oikein isot juhlat, joihin kutsuttiin heidän parhaat ystävänsä ja perhetutut. Valitettavasti paikalle ilmestyi myös kutsumaton vieras, Sam Sekemoto, jota kukaan ei kuitenkaan juhliessa huomannut. Ciralla oli taas vahvempi tunne, että häntä tarkkaillaan, mutta hän oletti sen johtuvan niistä pienistä vihreistä miehistä äitinsä kotiplaneetalla.


Niin kaksoset kasvoivat, Adina sai luonteenpiirteekseen flirttailevan ja kaiken muun paitsi silmien värin isältään perinyt Audrey sai ystävällisyyden.


Illalla Limena jäi hetkeksi hoitamaan nuorempia kaksosia yksikseen, kun perheen teinit lähtivät grillaamaan.


Grillatessa he juhlistivat sitä, että hetken aikaa he kaikki olivat teinejä...


...ja tuo pieni hetki päättyi Ciran kasvaessa nuoreksi aikuiseksi ja ryhtyessä kasvissyöjäksi.

______________________________________________________________________________________

Miten pitkälle vanhusten voimat riittävät? Kenestä tulee suvun perijä? Lue se seuraavasta osasta!