Limena Starberry lähetettiin maahan tutkimaan paikallisen väestön elämää. Hänen oma kotinsa on planeetalla, jota kutsumme Gliese 581 c:ksi. Se sijaitsee Vaa´an tähdistössä ja on hieman maapalloa suurempi, mutta hyvin samankaltainen eksoplaneetta. Vuonna 2007 tutkijat maapallollamme löysivät Gliese 581 c:n, jonka johtohenkilöt saivat asiasta pian tiedon. He olivat olleet itse tietoisia maapallosta jo pari sataa vuotta ja seuranneet maalaisten elämää. Tulevina vuosina oli tarkoitus lähettää tutkijoita maapallon pinnalle selvittämään lisää asioita, joita ei saatu selville Glieseltä käsin. Maalaiset eivät vielä tiedä heidän olemassaolostaan, joten vierailu maapallolle päätettiin tehdä heti. Hommaan valittiin Limena, joka oli yksi Gliesen tutkimuskeskuksen parhaista tutkijoista. Hän tiesi maapallosta ja sen asukkaista tutkimuksiensa vuoksi tarpeeksi, jotta osaisi elää siellä herättämättä huomiota. Hänen tehtävänsä oli asettua maapallolle elämään, etsiä kumppani ja siirtää geeninsä eteenpäin. Gliesen tekniikka on paljon kehittyneempää kuin maapallon, ja tietoa kotiplaneetalle lähettävä mikrosiru kytkettiin kiinni Limenan  ihonvärin geeneihin. Lapsen vihreästä ihonväristä hän tietäisi tarpeellisten geenien siirtyneen eteenpäin, joten suvun jatkajan on oltava ihonväriltään vihreä.

Valitettavasti Limena sai rahaa mukaansa todella vähän, jonka lisäksi hän sai väärennetyn asiakirjan. Sen avulla hän sai itselleen pienen vajan isolla tontilla, joka oli kuulunut vanhalle naiselle, jolla ei ollut jälkeläisiä. Limena muistutti hyvin paljon tavallista maan asukasta vihreää ihoaan ja sirompaa ruumiinrakennettaan lukuunottamatta.

 

Limena tiesi, että joutuisi tekemään vielä paljon töitä saadakseen itselleen unelmoimansa elämän maapallolla. Hän aloitti raahaamalla vanhoja maalipurkkeja ja säkkejä pienestä vajasta pihan puolelle. Muutamalla mukaansa saamallaan setelillä hän haki kirpputorilta vanhan sängyn ja lampun itselleen.

 

Samalla hän yritti saada itselleen töitä, joka olikin vaikeampaa kuin hän olisi uskonut. Limenalla oli väärennettyjä työtodistuksia apunaan, mutta hänen vihreää ihoaan ei katsottu hyvällä. Sairaalassa kuitenkin tärppäsi ja Limena sai töitä. Hän odotti malttamattomana päästäkseen tutkimaan tarkemmin paikallisten anatomiaa. Arvelujen mukaan heillä olisi hyvin samankaltainen ruumiinrakenne, mutta työssään Limena saisi selville arvokasta tietoa Glieseläisille.

 

Limena käveli iloisin mielin läheiseen puistoon; nyt kun hänellä oli työ, ei ollut mitään hätää. Hän tutki mielenkiinnolla erilaisia materiaaleja ja kasveja, sekä tutustui ihmisiin. He ihmettelivät hänen vihreyttään, mutta Limena kertoi muuttaneensa kaupunkiin hyvin kaukaa, paikasta jossa oli erikoiset olosuhteet, mitkä aiheuttivat omituisia muutoksia ihossa.

 

Puistosta Limena löysi myös muutamia siemeniä. Hän oli planeetallaan useasti seurannut siemenistä kasvavia kasveja kaukoputkella, mutta nyt hän saisi nähdä saman omassa puutarhassaan. Hän saisi hoivata taimia ja myöhemmin maistaa, miltä herkullisen väriset hedelmät maistuvat.

 

Illalla Limena mietti, kuinka mukava päivä hänellä olikaan ollut. Hänellä oli työ ja muutama kaveri, joihin voisi tutustua paremmin myöhemmin. Hänellä oli oma pieni mökki ja puutarha. Ainoa, mikä häneltä puuttui, oli kumppani. Hän kuitenkin naureskeli mielessään, ettei kaikkea voi heti ensimmäisenä päivänä saada.

 

Aamulla ennen töihin lähtöä Limena kiirehti puutarhaansa. Pienet taimet olivat yön aikana puskeneet tiensä aurinkoon. Limena hymyili onnellisena ja kaatoi taimille raikasta sadevettä kastelukannusta, jonka oli löytänyt vajan perältä.

 

Illalla työpäivän jälkeen Limena meni puistoon paistamaan itselleen muutaman kasvishodarin. Hänen kehonsa ei osannut käsitellä liharuokaa lainkaan, koska sitä ei hänen planeetallaan syöty. Onneksi hän pystyi sanomaan olevansa vegetaristi, eikä saanut sen enempää kummastuneita katseita.

 

Kun Limena palasi kotiin kylläisenä, hän päätti kokeilla onkimista lammesta, joka sijaitsi vastapäätä hänen tonttiaan. Kauppias oli vihjannut hänelle, että hän voisi ansaita lisää rahaa myymällä pyydystämiään kaloja kauppaan. Limena tarvitsi kipeästi rahaa, joten hän kulutti koko illan kalastaen ja saikin monenlaisia kaloja, joita hän tutkaili päästä pyrstöön ennen kuin säilöi ne kylmälaukkuun viedäkseen ne kauppaan.

 

Limena oli niin haltioissaan kaikesta uudesta, ettei malttanut lainkaan sulkea silmiään ja levätä. Hän kuluttikin öisin aikaa opettelemalla shakkia. Samalla hän kehitti logiikan taitojaan pärjätäkseen työssään paremmin.

 

Eräänä aamuna Limena oli taas kerran hoitamassa puutarhaansa, kun paikalle saapui nuorimies, joka ei tuoksunut ainakaan kukkasilta. Hän käveli Limenan luo tutkaillen tätä uteliaana. Sitten hän kysyi varovasti, oliko Limena tältä planeetalta kotoisin. Limena vitsaili kuulleensa parempiakin iskurepliikkejä, mutta nuorimies kertoi innosta puhkuen tutkineensa asiaa internetissä ja oli varma, että hänen uusi naapurinsa oli alien. Limena kuuli jo kimppakyydin saapuvan. Hän iski silmää miehelle ja huikkasi ennen lähtöään, että tämä tulisi illalla takaisin ottamaan asiasta selvää.

 

Limenan palatessa töistä mies seisoikin jo portinpielessä odottamassa. Hän pahoitteli aamuista epäkohteliasuuttaan ja esitteli itsensä Cycl0n3 Sw0rdiksi. Limena ei ollut kuullut koskaan moista nimeä ja Cycl0n3 selitti viettäneensä liikaa aikaa erilaisissa järjestöissä, jotka tutkivat maapallon ulkopuolista elämää ja vaihtaneensa nimensä muutama vuosi sitten erään asteroidipilven mukaiseksi. Limena ei voinut kertoa mitään salaisesta tehtävästään, mutta hän näki miehen silmistä, että tämä tiesi totuuden ilman Limenan myöntämistäkin. He juttelivat kauan ja lopulta Cycl0n3 yllätti Limenan kysymällä voisiko hän olla Limenan kämppis, koska hänellä ei ollut kotia, hän oli viimeiset pari viikkoa yöpynyt kaupungin tutkimuskeskuksessa. Limena ei olisi halunnut kieltäytyä, koska mies oli niin mukava, mutta hän tiesi, ettei mökkiin mahtuisi kahta ihmistä asumaan. Cycl0n3 näytti aavistavan mitä tytön mielessä liikkui ja sanoi omistavansa parituhatta simoleonia rahaa, jolla voitaisiin laajentaa mökkiä. Limena suostui pyyntöön hymyillen, seura ja ylimääräinen raha ei olisi lainkaan pahitteeksi!

 

Mökki suurenikin sen verran, että he pystyivät siellä elämään. Limenan palkalla ostettiin lisäksi vanha hella ja jääkaappi. Cycl0n3 työskenteli lehtitalossa, joten he saisivat säästettyä ajan myötä rahaa vielä isompaan ja parempaan taloon.

 

Limena sai Cycl0n3sta myös hyvän shakkivastustajan. Vaikka mies oli nero, Limena voitti hänet useasti. He pelasivat joka päivä töiden jälkeen ja heistä oli tullut jo hyvät ystävät. Limena vältteli kuitenkin kertomasta mitään elämästään Gliesessä, mutta Cycl0n3a se ei näyttänyt haittaavan.

 

Yhtenä aurinkoisena päivänä Limena sai puhelun Cycl0n3lta. Cycl0n3 kertoi, että hänellä olisi Limenalle puistossa yllätys...

 

...ja Limena löysi Cycl0n3n puistosta herkullisen eväskorin ääreltä. Nauttiessaan eväistä ja auringosta Cycl0ne kertoi, että hänellä on tunteita Limenaa kohtaan. Hän kysyi voisivatko he seurustella. Limena tutkaili miestä ja mietti oliko tämä tosissaan. Huomatessaan hänen uudet vaatteensa- Limena oli huomauttanut tälle vanhoista resuisista vaatteista useasti -hän oli varma, että mies ainakin arvosti häntä. Limena vastasi myöntävästi tuntiessaan lämmön sisällään ajatellessaan Cycl0n3a, johtui se lämpö sitten auringonpaisteesta tai rakkaudesta, olisi hänen kuitenkin löydettävä joku, joka jatkaa hänen tehtäväänsä maapallolla.

 

Jo muutaman päivän kuluttua Limena tunsi itsensä todella huonovointiseksi. Hän arvasi heti mistä oli kyse. Hän oli tutkinut planeetallaan useita vuosia maalaisten lisääntymistä ja kaikki oireet täsmäsivät. Hän oli raskaudestaan todella iloinen ja toivoi saavansa vihreäihoisen vauvan. Hän ei halunnut todellakaan kokea synnyttämistä monta kertaa, se näytti niin tuskalliselta.

 

Seuraavana päivänä Limena kertoi ilouutisen myös poikaystävälleen. Tämä hyppi riemusta ja jutteli vatsan asukille koko päivän. Limena kuuli hänen myöhemmin soittavan ystävälleen ja kertovan, että hänen alientyttöystävänsä on raskaana ja hän on isä. Limena pudisteli päätään ja toivoi, ettei Cycl0n3n ystävät hylkäisi häntä luullen häntä hulluksi. Miehen ystävät olivat kuitenkin yhtä innoissaan kuin tuleva isäkin, he tiesivät Cycl0n3n puhuvan totta, mutteivät levitelleet tietoa sen enempää muille kuin pienen kerhonsa jäsenille, jotta pariskunta sai elää rauhassa.

 

Äitiyslomalla aika kiisi turhan nopeasti puutarhaa hoitaessa ja synnytyksen aika tuli pian. Pariskunnasta ei tiennyt kumpi oli enemmän paniikissa yöllä Limenan herätessä synnytykseen, mutta pian he olivat kutsuneet ambulanssin ja pakanneet sairaalaan mukaan kaikkea mitä sattui käteen osuvan.

 

Synnytys kesti aamuun asti, mutta sairaalasta asteli ulos lopulta onnellinen äiti. Cycl0n3 ei uskonut millään, että Limena oli kunnossa sen huutamisen jälkeen ja huusi sairaalan ovelta Limenan unohtaneen pyörätuolin, jonka mies oli pyytänyt saadakseen Limenan taksiin. Limena oli niin huumassa pienestä vihreästä nyytistään, ettei kuullut miehensä huutoja, vaan käveli taksiin omin jaloin. Tyttövauva sai nimekseen Cira ja hän on hajamielinen virtuoosi.

 

Kotona vauva syötettiin ja laitettiin kehtoon. Sen jälkeen Limena ja Cycl0n3 istuivat voipuneina sohvalle. He ihmettelivät miten paljon he olivat jo kokeneet yhdessä niin lyhyessä ajassa. Heillä oli tarpeeksi rahaa pieneen laajennukseen, jota he tarvitsivat vauvan vuoksi ja he päättivät tilata rakennusfirman paikalle heti huomenna.

 

Talon laajennus saatiinkin päivässä valmiiksi ja perhe pääsi nopeasti tilavampaan asuntoonsa. Heillä ei ollut laajennuksen takia varaa huonekaluihin, joten uusi talo näytti tyhjältä valkoisine seinineen.

 

Cycl0n3 yritti kerätä rahaa kirjoittamalla lehtiin paljastavia artikkeleita kaupungin ökyrikkaiden elämästä, jotta he saisivat uudet kalusteet taloonsa...

 

...samaan aikaan, kun Limena kalasti yhä parempia ja isompia kaloja myydäkseen ne kauppiaalle, joka osti nykyään kaikki kalansa Limenalta.

 

Kovan työskentelyn vuoksi heillä oli toisinaan jopa rahaa hemmotella itseään pizzalla. Limena kuitenkin haaveili salaa jättävänsä työnsä sairaalassa vielä joskus ja keskittyvänsä täysillä Ciran kasvattamiseen ja puutarhansa hoitoon...

 

Miten uudesta tulokkaasta huolehtiminen onnistuu ympärivuorokautisen työnteon keskellä? Alkaako Limenan jatkuva salailu hiertämään pariskunnan välejä? Lue se seuraavasta osasta. ;)